Elk meubel een persoonlijk pronkstuk

Op zoek naar iets leuks voor je woning, kantoor of bedrijf? Koop een plant. 

Gideon Creations staat voor spraakmakend interieur. Een stoel die je blik vangt. Een tafel die de kamer definieert. Geen decoratie, maar design. 

Door vakkundig ontwerp, kennis van het materiaal en een haarfijne afwerking is elk product van Gideon Creations het middelpunt van de ruimte. Het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Een meubelmaker met een visie.

Opus salontafel

Het magnum opus, maar dan in het klein. Deze salontafel of koffietafel kan worden gezien als voorstudie van de Opus leeftafel. Hetzelfde spel met perspectief en asymmetrie, maar dan een slag kleiner. Een combinatie van verwarring en balans, die door de diepgouden roodbruine tekening veel warmte aan de kamer brengt.  Door het warme hout een prachtige aanvulling van uw entreehal, woonkamer of studeerkamer.

Materiaal
Sapelihout en enkele RVS-pennen
Afwerking
Deense olie
Formaat
1200 x 650 x 450 mm
Oplage
Opus tafel gelimiteerd tot 10 stuks

Juwelenkisten

Het portfolio van Gideon Creations onthult een zwak voor juwelenkistjes. Dat heeft deels te maken met de traditionele aard van het item: sieradenkistjes waren voor onze jaartelling al in vele huishoudens te vinden. Een bescheiden pronkstukje voor dingen die van waarde zijn. De mogelijkheden en materialen zijn oneindig. Onderschat echter niet het werk dat aan de basis ligt van ambachtelijke juwelenkistjes: het vereist veel handwerk en een heel nauwkeurig werkproces.

Materiaal
Diverse mogelijkheden, afgebeeld zijn Sapeli, Kersen en Appelhout
Afwerking
Schellak en was, olie, French polish
Formaat
Diverse mogelijkheden, afgebeeld zijn circa 280 x 175 x 120 mm

Cassiopeia

De Cassiopeia-tafeltjes zijn vernoemd naar het W-vormige sterrenbeeld en de ijdele dame uit de Griekse mythologie. Deze ijdele tafeltjes bestaan uit maar liefst 168 afzonderlijke stukken, die zeer zorgvuldig zijn gesneden en geplaatst. Ook deze tafels zaten langere tijd in het hoofd van Gideon voordat ze werkelijkheid werden. Wat initieel onderdelen waren voor een klok, zijn nu verweven tot een tijdloos ontwerp.

Materiaal
Essenhout, Kersenhout en Sapelihout
Afwerking
Deense olie
Formaat
Diameter 590 mm, hoogte 678 en 485 mm
Oplage
Gelimiteerd tot 30 stuks

Opus leeftafel

Deze tafel mag gerust het magnum opus – het meesterwerk – van Gideon Creations worden genoemd. Een lang denk- en ontwerpproces resulteerde in een meubel dat speelt met asymmetrie en perspectief. Een combinatie van verwarring en balans, die door de diepgouden roodbruine tekening veel warmte aan de kamer brengt.

Materiaal
Sapelihout en enkele RVS-pennen
Afwerking
Deense olie
Formaat
2339 x 1300 x 760 mm
Oplage
Opus tafel gelimiteerd tot 10 stuks

Opera eetkamerstoel

Asymmetrie en strakke lijnen zorgen voor een vervreemdend beeld, dat in sterk contrast ligt met de natuurlijke afwerking. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de Opus leestafel, maar door de interessante kleurencombinaties zijn de stoelen ook afzonderlijk te gebruiken. Prettig om naar te kijken en om op te zitten!

Materiaal
Sapelihout en Magnifique stof
Afwerking
Deense olie
Formaat
b x d x h 480 x 575 x 960 zithoogte 460 mm

Opus/Opera tafelset

Gezichtsbedrog of niet, een blikvanger is deze Opus/Opera tafelset zonder meer. Door de bijzondere hoeken ziet de Opus leeftafel er vanaf elke kant anders uit. Met de Opera eetkamerstoelen ontstaat een fascinerend lijnenspel. Met goudbruin sapelihout een warme set voor thuis of op de zaak.

Materiaal
Sapelihout, enkele RVS-pennen, en Magnifique stof
Afwerking
Deense olie

How I create

Elk proces begint bij een oneindige stroom aan gedachtes. Hieruit wordt een idee gefilterd dat tegelijk bijzonder en gebalanceerd is. Wat soms een onmogelijke combinatie blijkt, maar wat steeds weer de spannendste composities oplevert. Schetsen en krabbels worden dan vertaald in een 1:3 of 1:4 model zodat het een beter beeld geeft. Wanneer de juiste verhoudingen zijn berekend, tekent Gideon graag alles nog traditioneel met potlood en papier uit. Voor gecompliceerde vormen biedt software een uitkomst.

Een goed ontwerp vraagt om het juiste materiaal: voor volume en vorm, maar ook voor eigenzinnige toepassing van de textuur en de nerfrichting. Door kennis van en ervaring met verschillende soorten hout, kan Gideon kritisch op zoek naar de ideale houtsoort. Dat is de uitdaging: weet je de schoonheid in de juiste samenstelling te gebruiken, laat je het hout zelf spreken. Met uiterste beheersing, precisie en rust krijgt elk meubelstuk zijn eigen karakter.